Skip to content

„The last lions” – Ultimii lei – recenzie documentar

februarie 21, 2012

Regizat de către o echipă formată din soţ şi soţie, Dereck şi Beverly Joubert, producători de filme premiaţi din Botswana, aceştia au semnalat populaţia scăzută de feline mari din lume şi se întreabă dacă Ma di Tau şi puii ei sunt printre ultimii lei. Narată de către câştigătorul premiului academiei Jeremy Irons, acesta adaugă o nuanţă în plus documentarului. Şi la începutul creditelor, aceştia arată clipuri de la filmări, e chiar senzaţional.

Mi-a plăcut să urmăresc documentarul, la fel de mult ca Felinele Africane. Leii sunt animale uimitoare, chiar acum lucrez la un tablou cu un leu şi pe măsură ce-l pictez îmi dau seama ce frumoasă este această creatură cu care Dumnezeu a binecuvântat Pământul. Filmul începe cu o statistică întristătoare, în ultimii 50 de ani, lumea a pierdut un procent uriaş de lei sălbatici, de la 20,000 de lei. Suntem în 2012, nu înţeleg de ce oamenii încă mai braconează lei. E trist că leii sunt pe cale de dispariţie ca multe alte animale.

“Urmăriţi clipul promoţional The Last Lions pe YouTube şi National Geographic va contribui cu $.10 pentru fiecare vizualizare până ajungem la un milion de vizualizări.”

O oră şi jumătate de cadre frumoase cu aceste creaturi uimitoare, 8/10

Reclame

From → Programare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: